NEWS

Catcube lanceert unieke kattenhuisjes ontworpen door Belgische illustratoren.

 

 

De Antwerpse cat lover met een scherp oog voor design, Delphine Courier, viert het eenjarig bestaan van de Catcube. Deze geometrische nestjes uit karton zijn ontworpen en geproduceerd in België en zijn het perfecte designhuisje voor je kat. Delphine bracht met de Catcube al meer dan 350 poesjes aan het spinnen en ze laat ook asielkatten niet in de kou staan. Ze nodigt vier getalenteerde illustratoren uit en organiseert een veiling voor het goede doel; het Felixproject. De vier unieke edities zijn te bezichtigen bij Purrfect Design, een dierendesignshop in Antwerpen, van 7 tot 27 december. Je kan op www.catcube.be een bod doen voor jouw persoonlijk exemplaar.

 

De vier getalenteerde illustratoren van dienst zijn Eva Mouton (vaste waarde bij de Standaard), Sander Heremans (graffiti artist uit Brussel), Axelle Zwartjes (illustratrice voor oa de Standaard en Crust Magazine) en Delphine Cuelenaere (illustratrice bij het tekencollectief tieten met haar). Zij ontwerpen vier verschillende designs voor de Catcube. Deze unieke kattenhuisjes worden geveild voor het goede doel. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar het Felixproject, een vzw die zich op een efficiënte en diervriendelijke manier inzet om het aantal zwerfkatten tot een minimum te beperken en zo een duurzaam en verantwoord resultaat bekomen. Een liefde voor design én voor katten? Doe dan zeker een bod !

 

 

Kattencafé

 

De eerste editie was geslaagd (26/02/2013). Via Marked, de organisatie die wordt gesponsord door cultuurplatform design Limburg en de stad Genk kreeg ik gedurende 1 weekend de Boxstore ter beschikking.

 

Het is een handige ruimte om iets te organiseren. Ik had het idee om een kattencafé te organiseren omdat ik enorm van katten hou en de goede doelen nl. Cat Shelter Limburg en dierenasiel Genk in de kijker wou zetten.

Veel mensen vroegen of ze hun kat moesten meebrengen maar katten werden aangeraden om thuis te laten. Ze zijn namelijk enorm gehecht aan hun eigen omgeving en zouden in het kattencafé helemaal zot worden.

 

Samen met de Swing Chaires van Dimitri hadden we de ruimte gezellig aangekleed. Er was zelfs een kleine kattencinema: projecties op de grote witte muur van leuke kattenfilmjes.

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

 

De veiling is afgelopen! In de eerste plaats, bedankt aan de ontwerpers voor hun inzet en prachtige werk. Natuurlijk ook bedankt aan alle bieders! De ontwerpen zijn afgelopen weken over de hele wereld verspreid geweest. Zo haalden we een halve pagina in de Knack weekend, een artikel in Elle Decor India, een artikel in een Duits magazine 'Whonen en Dekorieren', etc. We bereikten tientallen blogs tot in China, Canada, Australië, ... en ook heel wat fans!

 

Dit terzijde, de veiling was op Belgische bodem en we hebben in totaal 24 bieders gehad. De veiling bracht 366€ op. Binnenkort zullen 4 katten ergens in een woonkamer eigenaar zijn van een uniek gesigneerd exemplaar maar nog belangrijker: we zullen met de opbrengsten ook heel wat katten - met minder geluk - een stukje verder helpen dankzij het Felixproject.

 

 

Anneleen Bru gaf om 15u een lezing over 'Hoe maak ik mijn kat perfect gelukkig'. Vele mensen nemen een kat in huis zonder te weten hoe ermee om te gaan. Een goed gevulde Boxstore op zondagnamiddag, ongeveer 30 personen volgden de lezing.

 

Je kon ook genieten van een glaasje zelfgemaakte gemberlimonade, een koffie in een kattentas met een koekje in de vorm van een kat, en andere drankjes en lekkernijen; Ook kattenspeelgoed en stoffen tasjes (totebags) met leuke kattenprint werden verkocht.

 

De opbrengsten van de stoffen tasjes, de drank en de inschrijvingen van de lezing gaan naar Catshelter en het asiel van Genk. Ik denk eraan om een volgend kattencafé te lanceren in een andere stad, bijvoorbeeld Gent of Antwerpen.

Home News Purrrchase Wall of fame

About Contact Press

Facebook Pinterest

 

(c)2017 - All Rights reserved

Idea & design Cathouse by Delphine Courier

Styling: Davy Roox, Delphine Courier, Lisa Norman

Photos: Lisa Norman - Fantastic cat: Cleo - Video: Virginie Surriano